Asbestemming

In de hal van Afscheidshuis Deventer staat een vitrinekast met verschillende mogelijkheden voor as bestemmingen waaronder gepersonaliseerde urnen, assieraden, epoxy harten, de bios urn, de Mycelium urn, vingerafdruksieraden en de TOLAD.

BlackEffect
Paulien helpt u om voor jullie een urn te personaliseren. Ze maakt gebruik van eigen materialen van jullie dierbare overledene of mogelijk ook van jezelf. Zoals bijvoorbeeld een lievelingsjasje, of dat horloge, de ring die je kreeg …
Er is veel mogelijk.

Impona, as- en vingerafdruksieraden
Unieke sieraden met een klein aandenken van uw dierbare, welke door een ervaren edelsmid met de hand gemaakt worden. U kunt denken aan een (vinger) afdruk, een klein beetje as of een ander kleine herinnering zoals een haarlokje of stukje stof van een kledingstuk. Impona heeft een zeer uitgebreide collectie waar kwaliteit en uitstraling voorop staan

Sfeer Design
Ronald maakt herinneringsharten en sieraden van Epoxy hars. Er kan as, een vingerafdruk of foto in verwerkt worden.

Bios-UrnTM
De Bios UrnTM is een tijdelijk omhulsel om de as van een overledene dierbare (op een begraafplaats) te begraven. Na verloop van tijd vergaat het omhulsel en vermengt de as met de aarde.
De as van je dierbare kan ook een voedingsbodem zijn voor een mooie boom of struik, deze kun je ter herinnering laten groeien. Een boom of heester, bijvoorbeeld een sering, vlinderstruik of hortensia, waarmee u of een dierbare voortleeft, biedt jaar na jaar een mooie herinnering.

Mycelium Urn
De urnen van Marcel Ellen zijn gemaakt van zaagsel, hennepvezels en het schimmeldradennetwerk van paddenstoelen (mycelium). Het zaagsel, de hennepvezels en het mycelium groeien ongeveer één week in een mal. Vervolgens worden ze in een zuurstofloze omgeving geplaatst, waardoor er een fluweelachtige laag ontstaat. De urnen zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen en daarmee biologisch afbreekbaar.

TOLAD
De TOLAD is een wandelstaf die gevuld wordt met as van uw dierbare. Bij elke stempel van de staf wordt er een kleine hoeveelheid as aan de onderkant van de staf losgelaten. Zo “loopt” uw dierbare met zijn of haar as-afdruk met u mee. De as verwaait niet in de lucht, maar de as-afdruk die achterblijft trekt de grond in. Op deze manier gebeurt het verstrooien van de as met respect, aandacht en betrokkenheid. Voor meer informatie klikt u hier.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een gastdame van Afscheidshuis Deventer.

Blackeffect
Impona
SfeerDesign
BiosUrn
Mycelium urn
TOLAD