Opbaren

Familiekamers

“Schipbeek” en “De Bannink”

Wanneer u voor Afscheidshuis Deventer kiest, krijgt u van ons een sleutel zodat u op elk gewenst tijdstip (24 uur per dag) bij uw dierbare aanwezig kunt zijn. Uw dierbare kan worden opgebaard in een kist, mand of opbaarplank door middel van koeling of lichte balseming (thanatopraxie). U kunt in alle rust samen met uw familie en vrienden afscheid nemen van uw dierbare. Daarnaast kunt u in de kamer het afscheid voorbereiden en vormgeven, gesprekken voeren met de uitvaartleider, enveloppen schrijven, muziek uitzoeken. Kortom afscheid nemen zoals u het thuis ook zou doen.

De 2 kamers zijn volledig ingericht met zithoek en eethoek. U heeft in de kamers of keuken de mogelijkheid om koffie en thee te zetten. Ook is er een muziekinstallatie aanwezig zodat u uw eigen muziek kunt luisteren via radio, cd, USB en van uw apparaat via bluetooth. Beide kamers beschikken over een tuindeur met een kleine patio, waar u ongestoord buiten kunt zijn. Onze keuken is ingericht met een magnetron en koelkast. In de koelkast staat frisdrank die u mag nuttigen. Wanneer u bier, wijn of een andere alcoholische drank wilt gebruiken dient u deze zelf mee te nemen. Er is een mogelijkheid om in de kamers te eten. Borden en bestek zijn aanwezig.

Voor kinderen liggen er verschillende spelletjes in de buffetkast in de keuken. Op de kamers zijn kleurplaten en potloden aanwezig.

De inrichting van de kamers kunt u hier bekijken.

Algemene koelruimte
Wanneer u geen gebruik wilt maken van een familiekamer biedt Afscheidshuis Deventer de mogelijkheid om het lichaam gekoeld te bewaren in een speciaal hiervoor ingerichte ruimte. Mocht u uw dierbare willen bezoeken dan kunt u hiervoor een afspraak maken. (Hiervoor geldt een gereduceerd tarief.)

klik hier voor de tarieven van Afscheidshuis Deventer (2024).