Terug naar je geboortegrond…

Dit was de vurige wens van een mevrouw toen ze naar ons werd overgebracht. Opgegroeid in Colmschate, en daarna op verschillende plekken in Nederland gewoond met haar gezin. Uiteindelijk heeft ze de laatste jaren aan de kust doorgebracht.

Ze vertelde haar kinderen dat ze na haar overlijden graag terug wilde naar Deventer. Mevrouw was 96 en veel mensen om haar heen waren al weggevallen. Voor haar de reden om niet begraven te worden aan de kust. Haar man was gecremeerd en zijn as zou samen met haar begraven worden. De kinderen wilden haar wens graag in vervulling laten gaan, en zo zijn ze bij ons gekomen. Haar zoon vertelt dat ze zelf totaal niet bekend zijn in Deventer. ‘We hebben een huisje in de buurt gehuurd en kunnen nu op onze eigen tijd bij mama zijn’. ‘Het is een mooie omgeving, en snap wel dat ze hier naar terug wilde’. Mama vertelde veel over Deventer, en een aantal plekken uit haar verhalen gaan we deze week bezoeken’.

Op de dag van de uitvaart spreek ik ze weer en vertellen dat ze in het huis zijn geweest waar hun moeder geboren is. Ze mochten van de huidige bewoners binnen kijken. Heel bijzonder en mooi. Ze vonden het erg fijn en gaf ze troost om het gevoel te proeven wat hun moeder had met haar geboortegrond… mama is thuis op de plek waar haar hart lag.