STAP voor STAP

De telefoon gaat. Ik neem op en krijg een mevrouw aan de lijn. Ze is op zoek naar de TOLAD. Op onze website zag ze hem en ze vraagt of ze de TOLAD kan komen bekijken en voelen. Natuurlijk kan dat en maken voor diezelfde middag nog een afspraak.

Ze vertelt dat haar man anderhalf jaar geleden is overleden en dat het zijn wens was om op verschillende plekken uitgestrooid te worden. Dit had hij opgeschreven, net als zijn andere wensen voor zijn crematie. Ze wist niet goed hoe ze dat ging doen, totdat ze las over de TOLAD. Een wandelstaf waarin de as van de overledene zit en tijdens een wandeling de as STAP voor STAP in kleine beetjes verstrooid kan worden. Ik laat haar de wandelstaf zien en voelen. Ze is gelijk enthousiast en loopt er zelfs een stukje mee door de gang van het afscheidshuis. “Eindelijk kan ik de wens van mijn man in vervulling laten gaan”, zegt ze emotioneel. “Tranen van geluk hoor”. Ook ik pink een traantje weg. Wat ben ik blij voor haar dat ze nu de wens van haar man in vervulling kan laten gaan. Ze begint te stralen en zegt: “Het heeft zo moeten zijn dat ik de TOLAD heb gevonden bij jullie. De pastorietuin heeft hij in zijn jonge jaren als speeltuin gebruikt met zijn vrienden. Een favoriet plekje van hem.” We lachen samen en ze fietst weg.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.