Snoep en bijtjes

In het Afscheidshuis staat altijd een gevulde snoeppot en Deventer bijtjes voor bij de koffie of thee. Waarom? Het is lekker en meestal heb je thuis ook snoep of koek in de kast. We willen graag dat iedereen zich thuis voelt in het Afscheidshuis. Rouw is emotie. De een gaat bij emotie eten, de ander juist niet. Ik vind dat mensen de keuze moeten hebben om iets te kunnen pakken wanneer ze daar behoefte aan hebben.

De ene familie smult van de bijtjes, de ander van de snoepjes. Laatst had ik de voorraad gecontroleerd en dacht, ik heb voorlopig nog wel genoeg. Paulien belde een paar dagen later. ‘Jo, de bijtjes zijn bijna op’. ‘Hè? Nu al’? Ligt er echt geen doos meer op voorraad? Nee, echt niet.

Als ik de nieuwe bestelling binnen heb, breng ik ze naar het Afscheidshuis. Op dat moment is er ook een uitvaartleider aanwezig. Hij begint te glimmen. ‘Oh, lekker’! Ik lach en vraag of hij zin heeft in een bijtje. Hij neemt hem graag aan. ‘Mag ik er ook nog een mee voor onderweg’? ‘Ik heb geen tijd om te eten straks, en dit vult een beetje’. Ik geef hem er een paar mee.

Wie er ook in het Afscheidshuis is, een bijtje of snoepje pakken mag altijd. Eet smakelijk!

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.