Wanneer je je hele leven fit bent geweest, en nog elke dag in de sportschool bent te vinden, denk je dat je niks kan overkomen. Sterk, krachtig en gezond. Zo dacht ook een familie die pasgeleden onverwacht gebruik heeft gemaakt van het Afscheidshuis. Uit het niets kreeg meneer een hartstilstand. Reanimatie hielp niet meer. De familie in ongeloof achterlatend.

Toen ze aankwamen in het Afscheidshuis voelde ik de emoties van mevrouw en de kinderen. Het besef dat haar man en hun vader er niet meer was, was nog niet geland. Angst, ongeloof, boosheid, verdriet, alles kwam voorbij. Vooral de vraag waarom… die zal nooit beantwoord worden. Zo uit het leven worden gerukt, zonder afscheid hebben kunnen nemen van elkaar.

Een zeer heftige tijd voor deze lieve familie. Ook de dagen erna zijn als een waas aan ze voorbij gegaan. Toch hebben ze heel knap op geheel eigen wijze afscheid van meneer genomen. Een afscheid georganiseerd zoals hij was. Gelukkig hadden ze een uitvaartondernemer die goed tussen de regels door luisterde en begreep wat ze wilden.

Onverwacht afscheid moeten nemen van een geliefde is niet te bevatten. Er alleen al aan denken beneemt me mijn adem.