Heeft u al eens gehoord van de bloemenband? Een band van jute met plooien, die om de kist wordt gespannen. In elke plooi wordt een losse bloem gestoken. Zo ontstaat er een band van verschillende losse bloemen rondom de kist. Bijzonder en heel anders dan een groot rouwstuk op de kist.

Een paar maanden geleden lag er een mevrouw in het Afscheidshuis opgebaard. Mevrouw had een kleurrijke tuin rondom haar huis met veel verschillende bloemen. Met veel liefde en aandacht verzorgde zij deze. Haar zussen wilden deze bloemen gebruiken samen met de bloemenband. Zo was ze tijdens de uitvaart omringd met bloemen uit haar eigen tuin.

Op de dag van de uitvaart stond ik op de familie te wachten. Een hele grote bos geplukte bloemen kwam uit de auto. De bloemen werden met liefde en in een serene rust in de plooien gestoken. Ze vroegen mij om wat foto’s te maken tijdens het insteken van de bloemen. Het was een indrukwekkend en kleurrijk geheel. Toen ik de telefoon teruggaf aan de zus zei ze, “Ik ben heel verdrietig, maar dit vrolijke en kleurrijke geheel maakt het allemaal wat luchtiger”. “Zo was mijn zus, liefdevol en kleurrijk”.