Via facebook krijg ik een bericht van een man die schrijft dat hij en zijn vrouw binnenkort de sleutel krijgen van hun Afscheidshuis in Enschede. Ze willen graag bij ons komen kijken en zien hoe wij werken. Natuurlijk kan dat, we maken een afspraak.

Wanneer ze samen binnen komen zijn ze duidelijk onder de indruk. Er was al uitgebreid gekeken op onze website over hoe ons Afscheidshuis er uit ziet. Totaal wat anders dan het pand wat ze kennen in Enschede. Ze maken veel complimenten en vinden het prachtig. Ik word er een beetje verlegen van.  We raken in gesprek en ze vragen honderduit. Ze hebben wel bedacht hoe ze willen gaan doen, maar of dat ook echt werkt, willen ze graag van me weten. Ik help ze graag en leg uit hoe onze manier van werken is. Ze maken een carrière switch en ik weet hoe dat voelt. Dan is het fijn als je geholpen wordt door lieve mensen en je er niet alleen voor staat. Met een goed gevoel en heel veel nieuwe informatie gaan ze weer naar huis, vol goede moed.

Ik hoop dat ze een mooi en persoonlijk Afscheidshuis gaan neerzetten in Enschede en ze samen met de lokale uitvaartondernemers veel families mogen ondersteunen in hun verlies.  Wanneer het klaar is, gaan we zeker bij ze kijken. Wij zijn ook nieuwsgierig naar hun nieuwe Afscheidshuis!