Om mijn pols hangt een voor mij speciale armband. Een aantal jaren geleden gekregen van Sjoek, met de geboorte bedel eraan van onze zoon. Vorig jaar kreeg ik er een bedel bij met een hartje inclusief vingerafdruk van onze zoon. Toen werd hij nog specialer.

Afgelopen jaar zijn mijn oma en schoonvader overleden. Ook heb ik jullie eerder in een column verteld dat ik de vingerafdruk van mijn opa had terug gevonden op een oud persoonsbewijs. Ik wilde graag van hen alle drie ook een bedel met vingerafdruk aan mijn speciale armband. Deze mensen leven voort in mijn hart, maar wil ze ook graag via mijn armband dicht bij me. Een paar weken geleden heb ik de bedels besteld, en na een paar weken wachten heb ik ze eindelijk binnen gekregen. De verwachting was hoog… Vragen als, zou ik ze wel mooi vinden, passen ze wel aan de armband, durf ik de armband wel te dragen, wat als ik hem verlies, passeerden regelmatig in mijn hoofd.

Maar toen ik de armband met bedels zag heb ik hem meteen om gedaan. De vragen die door mijn hoofd gingen waren als sneeuw voor de zon verdwenen. Mijn dierbaren, met vingerafdruk, dicht bij mij… Ik werd er emotioneel van, dankbaar en trots dat ik hen op deze manier kan gedenken en ze dicht bij me mag dragen. Voor altijd bij mij..